Powered By Blogger

diumenge, 25 de maig del 2014

14-15 de Juny : Travessa Les Preses-Santa Pau

Hola a tothom,

Qui no ha estat alguna vegada a la vila medieval de Santa Pau o s'ha passejat a la tardor per la fageda d'en Jordà? Suposo que, qui més qui menys, tothom. Si aquest no fos el cas o fa temps que no hi heu estat, aquesta travessa de dos dies és perfecte. Seran dos dies molt intensos que ens permetran de descobrir alguns dels petits tresors naturals i arquitectònics que amaga el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, espai natural on s'emmarca la sortida.

Una sortida, val a dir, plena d'al.licients, corriols emboscats, fagedes esponeroses, petits cims amb vistes privilegiades de la zona volcànica, volcans estrombolians extints (per sort!), ermites romàniques isolades, la vila vella de Santa Pau,...tot un reguitzell d'elements per disfrutar de la muntanya.

En principi, l'idea és deixar els cotxes a les Preses el dissabte i fer nit a Santa Pau per tornar, l'endemà a les Preses. Això voldrà dir que haurem de portar a la motxil.la una muda i el que ens calgui per passar la nit a Santa Pau. Sac de dormir no, doncs la pernoctació serà en hostal/apartaments.


Dissabte 14 : Les Preses-Santa Pau
Tenim dues opcions : una més llarga i intensa doncs preveu estirar el recorregut, una vegada arribats a la collada del Grau, fins a la veïna serra de Finestres, coronant el cim del Puigsallança i visitant el santuari de Finestres, uns indrets ben recomanables us ho asseguro. Tot dependrà de l'horari i les ganes que tinguem. De forma reduïda meciono alguns dels punts de pas més significatius : 
Les Preses-Area de Xenacs-Puig Rodó-Penya d'en Vidal-Castell de Colltort-Fontpobra-collada del Grau-Puigsallança-Santuari de Finestres-sot de la Salgueda-mas la Ginebreda-Santa Pau
La versió llarga pot suposar tranquil.lament una vintena de kms i la versió curta uns 16.

Diumenge 15 : Santa Pau-Les Preses
Aquesta jornada és més tranquil.la  que la de dissabte i ens durà a les Preses atravessant el cor de la fageda d'en Jordà i més tard, tot passant per dues ermites romàniques que són una delícia, en plena serra del Corb. Punts de pas:
Santa Pau-volcà de Rocanegra-volcà de Santa Margarida-Sant Miquel de Sacot-Cooperativa la Fageda-Pla de Sant Miquel-Sant Martí del Corb-Sant Miquel del Corb-Les Preses
Tot això representa uns 15 kms aproximadament

Si no podeu venit tot el cap de setmana , hi hauria la possibilitat de fer una de les dues etapes, o bé dissabte o bé diumenge. Per la gent que vulgui venir els dos dies pregaria confirmació abans del divendres dia 30 de Maig per tal de fer la reserva a l'hostal/apartament. Més detalls en propers comentaris.

La Garrotxa ens espera!

2 comentaris:

Txell Benitorafe ha dit...

Una travessa ben atractiva... paratges verds i màgics! i moltes ganes de gaudir la primavera tot caminant...no m'ho perdo!

Jordi Duran ha dit...

Hola a tothom,

Passo a explicar una mica el tema del menjar :
Dissabte 14 : no pararem a esmorzar pel camí, si no que ho farem en ruta, al mirador de Puig Rodon, on farem una breu parada després d'una hora i escaig d'ascensió. Dinar també en ruta. El sopar serà a can Gil, a Santa Pau, a base d'amanides, fesols de Santa Pau, embotits i carn a la brasa. Tot, més o menys, per uns 14 euros x persona.

Diumenge : esmorzar al centre civic de Santa Pau. El dinar el podeu portar de casa o bé que us el preparin al bar del centre civic. Serà en ruta.
Algun dubte? El proper comentari serà per parlar de la logistica de cotxes.