Powered By Blogger

diumenge, 28 de setembre del 2014

Castell de Roset des de Vilada : Diumenge 5 d'Octubre

Hola a tothom,

Aquest proper Diumenge 5 d'Octubre us vull proposar una bonica sortida de senderisme que es podria qualificar d'iniciació o apta per famílies amb nens una mica caminadors. Es tracta d'un recorregut circular pels voltants de la població de Vilada, al Berguedà. Sortint del poble, seguirem el camí de l'aigua, ens endinsarem en una antiga mina (sorpresa!!!) i assolirem el castell de Roset, a 1.024 metres d'alçada però des d'on es pot divisar una panoràmica molt maca.

Una mica d'explicació del llogarret, extreta de la pàgina web de l'ajuntament de Vilada :

"Les restes d'aquest antic castell s'encimbellen dalt d'un turó, sota la Serra de Picamill, on és de difícil accés. El lloc és documentat ja al s. XI, però no és fins al 1026 que s'esmenta pròpiament el castell. L'any 1309 era a mans de Sibil·la de Berga, el 1321 era ja propietat dels barons de la Portella i més endavant ho fou dels Pinós. Tingué força importància al s. XV, durant la guerra civil catalana. Sembla que el s. XVI ja fou abandonat, tot i que els senyors del Castell de Roset apareixen documentats fins al s. XVIII."


Després de contemplar les vistes des d'aquesta magnífica talaia, la tornada a Vilada la farem en un obrir i tancar d'ulls. En total seran poc més de 10 kms i un desnivell de 445 metres. El punt de sortida serà a Fabra i Puig a les 7,30h del matí. Quan arribem a Vilada hi haurà la possibilitat d'esmorzar/fer un cafè i, fins i tot, a l'acabar la sortida, fer un dinaret al bar restaurant Comellas on es menja molt bé, a un preu raonable.

Vinga, qui s'anima?