Powered By Blogger

dissabte, 7 de novembre del 2015

Castell de Finestres des de Santa Pau - 15/11/2015

Hola a tothom,

A la comarca de la Garrotxa, al sud de la bonica població de Santa Pau s'estèn la serra de Finestres, una formació muntanyosa formant part de la Serralada Transversal que compta amb el cim del Puigsallança com a punt culminant, amb els seus modestos 1.026 metres d'alçada.

Santuari de Finestres
Nosaltres no assolirem aquest cim si no que ens enfilarem al castell de Finestres, a 955 metres però des d'on s'albira una panorama que talla la respiració. Si el dia és clar podrem veure el Pirineu Oriental, l'alta Garrotxa, la muntanya de Frausa i l'Albera, la serra de Rodes i la badia de Roses, l'estany de Banyoles i Rocacorba, la rodalia de Girona i les Gavarres, les Guilleries, el Montseny i el Collsacabra. Olot, Batet, Santa Pau, el Sallent, Mieres, Tortellà i Sant Aniol de Finestres i alguns volcans entre ells Roca Negra i el Croscat també són divisables des d'aquesta talaia.
En aquest indret estava ubicat un castell, bastit en l'època pre-feudal, segles IX-X del que queden poques restes.

L'itinerari que proposo no és gens exigent, es tracta d'uns 13 kms i uns 600 metres de desnivell. Unes cinc hores de marxa, més o menys. Sortida de Barcelona sobre les 7:30h des de Fabra i Puig, amb l'idea de fer un cafè al mateix poble de Santa Pau. L'excursió depenent de l'horari que portem podria acabar amb uns bons fesols i carn a la brasa, però ja veurem, no prometo res. Es una possibilitat....;-)

Per cert, un altre alicient : atravessarem una fageda molt maca per allò dels colors de la tardor.

Qui s'anima?