Powered By Blogger

diumenge, 29 de maig del 2016

4-5 JUNY : PEDRAFORCA EN CIRCUIT

Bon dia,

Ubicat dins del Parc Natural del Cadí Moixeró, a la comarca del Berguedà, s'erigeix amb la seva silueta inconfusible d'una forca, la muntanya del Pedraforca. Coronar aquesta mola de pedra constitueix una experiència que no s'oblida fàcilment  i és una fita gairebé imprescindible per qualsevol muntanyenc que vulgui conéixer la nostra geografia en profunditat. Els seus punts d'accés més clàssics són les petites poblacions de Saldes i Gòsol.

L'enforcadura del Pedraforca
Tot i que l'excursió que ens permetria assolir el cim es podria fer en un sol dia, la proposta que jo us faig és de pujar-lo tot fent un circuit de dos dies, i així poder assaborir de la muntanya sense presses. Tampoc serà un passeig per anar amb les mans a les butxaques, això també us ho de dir, doncs el Pedraforca no és un cim per principiants, té la seva exigència.
Així, el primer dia farem l'aproximació des de Gósol fins al refugi Lluís Estasén, lloc idoni per fer l'atac al cim l'endemà amb la fresca del matí. El segon dia estarà reservat a assolir el cim del Pollegó Superior, de 2.506 mts per la canal del Verdet i el retorn a Gósol per la tartera del mateix nom.

Dues coses a destacar del recorregut  : el primer, és que l'accés al cim per la canal del Verdet requereix una curta grimpada on haurem d'estar atents en la progressió i l'altre és la tartera de Gósol on és força recomanable dur bastons per evitar caigudes. Com que segurarem finalitzarem l'excursió al migdia, i a mode de cloenda, l'idea serà regalar-nos un petit homenatge gastronòmic per la zona i contemplar el Pedraforca des de la base suspirant després de l'esforç esmerçat i dient : "Caram, jo he estat allà dalt!!!"

Qui s'anima al repte del Pedra???

1 comentari:

Mònica Garcia ha dit...

Bon día!
Quina entrada al bloc més bonica! Desperten les ganes d'apuntar-s'hi.