Powered By Blogger

dimecres, 6 de juliol del 2016

16-17 de Juliol : Talaies de l'Alt Berguedà

Hola a tothom,

L'estiu i la calor ja són aquí. Es el moment de deixar la muntanya mitjana i enfilar-nos a cotes més altes en busca d'una fresca que ens faci més agradable la marxa. Sense anar massa lluny, al cor del Parc Natural del Cadí Moixeró, això és possible. Doncs sí, la carena de les Penyes Altes del Moixeró que tanca al nord l'Alt Berguedà i que culmina al cim del pedró dels Quatre Batlles, sempre per sobre dels 2.000 metres, ens permetrà gaudir d'un ambient de pura alta muntanya tot oferint-nos àmplies panoràmiques.
L'itinerari circular de dos dies que proposo ens durà des del llogarret de Grèixer, una mica més amunt de Bagà, a assolir dos cims emblemàtics del Parc, les Penyes Altes del Moixeró de 2.279 metres d'alçada i el pedró dels Quatre Batlles també conegut amb el nom de Tosa d'Alp, de 2.537 metres d'alçada, on podríem dir que el Prepirineu esdevé alt Pirineu.
El detall de les etapes és el següent :

Penyes Altes del Moixeró
Dissabte 16

Grèixer - Refugi de Rebost - collada de Comafloriu - Puig de la Comabella - Tosa d'Alp - Refugi del Niu de l'Aliga
11,7 kms / + 1.611 mts ; -100 mts desnivell acumulats

Diumenge 17

Refugi del Niu de l'Aliga - Penyes Altes del Moixeró - collet Raset - Canal de la Serp - Grèixer
11,5 kms / + 363 mts ; -1.846 mts desnivell acumulats

Com podeu veure en les xifres de kms i desnivells de les dues etapes, les distàncies són moderades però els desnivells acusats, dissabte gairebé tot pujada i diumenge pràcticament tot baixada. Però no patiu, ens ho pendrem amb calma i xino-xano anirem 'menjant-nos' el desnivell. La varietat de paisatges i topologies del terreny que anirem trepitjant també ajudarà a atènyer els diferents objectius de la sortida.
La pernoctació serà al refugi Niu de l'Aliga que és amb els seus 2.520 mts d'alçada, el refugi guardat més alt de Catalunya, i des d'on tinc entès que es poden contemplar unes postes de sol de somni.

Llavors, qui s'anima a aquest repte muntanyenc?