Powered By Blogger

dijous, 6 d’octubre del 2016

29-30 d'Octubre : cap de Creus, senders amb regust a mar

Hola a tothom,

Endinsar-nos pels camins que discorren pel massís del cap de Creus és una sensació única, diferent a qualsevol altra que hàgim pogut experimentar per altres racons del Pirineu. I vosaltres pensareu Pirineu? Què diu aquest? Si estem a tocar del mar. Doncs sí, aquestes roques i penya-segats constitueixen el darrer tram del Pirineu axial, on la serralada es fusiona amb el mar. Lluny queden els 3.404 metres del cim de l'Aneto.

Els seus valors paisatgístics, la vegetació que amaga, perfectament adaptada a les dures condicions climàtiques, baixa pluviometria i la tramuntana, un vent de sec i fred de nord que bufa una mitjana de vuitanta dies anuals superant ratxes de més de 100 km/h, va fer que fos declarat Parc Natural l'any 1998.

Relleu del cap de Creus
El que us proposo es copsar aquest patrimoni protegit seguint, bàsicament, dos senders de gran recorregut, el GR-92 o sender del Mediterrani i el GR-11, o també conegut com a sender dels Pirineus. La primera etapa ens durà de Roses a Cadaqués, tot passant per un bon nombre de cales, algunes ben conegudes com cala Montjoi o cala Jòncols. El següent dia sortirem de Cadaqués i seguirem el camí antic de Cadaqués a cap de Creus on ens aturarem per meravellar-nos amb les formacions rocoses i contemplar, a més del relleu del litoral, la bella estampa del far, protagonista fins i tot d'una pel.lícula, 'El far de la fi del món'. Després prendrem el GR-11 fins a la bonica població costanera del Port de la Selva, punt i final d'aquesta travessa.

La primera etapa surt uns 21 kms amb un desnivell positiu de 600 metres i el segon dia 22 kms amb prop de 900 metres de desnivell. Dos dies 'complets' amb desnivells assumibles però una mica trenca-cames pels continus puja-baixa del perfil costaner, sobretot el primer dia. Per a la pernoctació es buscarà un hostal a Cadaqués i pel retorn a Roses des del Port de la Selva utilitzarem una línia d'autobús que uneix les poblacions més importants d'aquest sector de l'Alt Empordà. Important : confirmacions abans del diumenge dia 16 i pels que només vulguin fer dissabte hi ha la possibilitat d'agafar un autobús a Cadaqués pel viatge de tornada a Roses.

Ah, els més agosarats no us deixeu el banyador que segur tindrem una estoneta per fer una capbussada.

Us ho perdreu???






1 comentari:

Yolanda ha dit...

Sona fantàstica aquesta sortida Jordi! Gràcies per la proposta, mes endevant et confirmo si vinc.

Salut!