Powered By Blogger

diumenge, 6 de novembre del 2016

19 de Novembre : Pels cingles de Vallcebre

Hola gent,

Vallcebre és un petit municipi de l'Alt Berguedà, amb un eminent passat miner i que, en l'actualitat, es comença a conèixer pels seus jaciments paleontològics. Doncs sí, sembla ser que fa uns 70 milions d'anys un grup de dinosaures habitava aquestes contrades, un fet que s'ha constatat gràcies als dos jaciments que es troben a la zona. Si sou curiosos podeu visitar la web http://www.dinosauresfumanya.com/fumanya.php on trobareu més informació al respecte. Però deixem de banda aquests gegants de la Prehistòria i anem al que ens ocupa, la caminada.
Aquest itinerari, un dels més autèntics i sorprenents que es poden realitzar per l'Alt Berguedà, recorre els cingles de Vallcebre, una veritable muralla natural de pedra calcària que encercla la vall, i que ens permetrà gaudir d’espectaculars panoràmiques dels voltants: la Serra del Cadí, el Moixeró, el Catllaràs, Ensija, la vall de Vallcebre o del pantà de la Baells. Són 13,5 kms amb un desnivell de poc més de 600 metres i està senyalitzat amb marques de PR.

Cingles de Vallcebre

Detall del recorregut :

Vallcebre – Grau de Can Deig - Mines de Vallcebre – La Foradada – Grau del Moro – Grau de les Granoteres - Grau de Sant Climents – Cal Menut – Grau de les Granotes – Grau dels Boigs – Grau del Sastre – Grau de la Mola – Cinglera de Vallcebre – Ermita de Santa Magdalena – Vallcebre



Quants graus, oi? Efectivament, els graus, aquests passos o camins que permeten baixar o pujar una cinglera, constitueixen un bon al.licient d'aquesta sortida. I és que els graus que trobem a Vallcebre són camins impossibles plens d’història i d’històries, construïts pels veïns de la zona al llarg del temps, i que durant segles havien estat l’única forma d’arribar o sortir del poble.

Qui s'anima a recorre'ls?

3 comentaris:

Andy ha dit...

Jordi, gracias por la propuesta y organización.
En aquellas fechas estaré en 中国 asi que no podré venir! Sorry!
Quizás Dori se apunte!
Besos y abrazos a todo el grupo! 再见

josep roig ha dit...

Hola Jordi nosaltres a lo millor ens apuntem

Unknown ha dit...

Jordi molt xula pero jo no puc...tinc la canalla...llastima. petons