Powered By Blogger

dimecres, 11 de gener del 2017

Dissabte 21 de Gener : Ermites entre roques capricioses

Hola a tothom,

Reprenem l'activitat muntanyenca aquest 2017 amb una proposta que ens portarà a la descoberta del castell de Farners i d'un seguit d'ermites situades als voltants de Santa Coloma de Farners, capital de la comarca de la Selva. Efectivament, Farners, Argimon, Cercada i Sauleda, són quatre noms emblemàtics de la desena que conformen la Ruta de les 10 Ermites que envolta Santa Coloma de Farners; noms units alhora per emmarcar un paratge geològic molt interessant: el Rocar granític colomenc, amb les seves capricioses formes geomòrfiques i el sòl sorrós que el caracteritza. I és que la descomposició química del granit característic de la zona provoca l'aparició de capricioses formes rocoses que anirem descobrint al llarg del camí : els doms (prominències rocoses arrodonides i irregulars), les torres rocoses, les boles, les roques amb dors de balena, les boles partides, els tors, les coves en caos de bolets, etc. 

Santuari d'Argimon

El recorregut no té cap dificultat, tot i que és un xic llarg. Són un total de 18 kms amb un desnivell de 690 metres que està pensat per fer-se en unes 5-6 hores. El detall de l'itinerari és :

Ermita de Farners – castell de Farners i turó del Vent – santuari de l’Argimon – monestir de Sant Pere Cercada – ermita de Santa Victòria de Sauleda – ermita de Farners

Hora prevista de sortida de Fabra i Puig, a les 7:30h. Ens aturarem a esmorzar, o bé pel camí o ja al mateix poble de Santa Coloma.


Qui s'anima doncs a començar a 'cremar torrons'?

1 comentari:

Andy ha dit...

Hola Jordi!
Gracias por la propuesta y por la organización!
Dori y yo nos apuntamos.
Antes de la fecha hablaremos sobre los detalles.
Que tengas un buen dia!
Saludos!