dimecres, 15 de febrer de 2017

BTT SERRALADA DE MARINA

Dia 25 febrer dissabte 
Barcelona a Mataró per les Serralades de Marina i Litoral.
Ruta pistera que no suposa dificultats tècniques més enllà de la pujada a la Coscollada. El recorregut per la cornisa és tot un clàssic per fer la ruta al Castell de Burriac, encara que poc abans d'iniciar l'acostament a aquest ens desviem per pistes menys transitades. És un traçat entretingut, visitarem un gran nombre de llocs d'interès, així com punts amb vistes extraordinàries. És ideal per als amants de les pistes.

Sortida de Barcelona Rambla Prim / Fòrum per accedir al carril bici del riu per on seguirem fins a sortir per Santa Coloma i seguir també per carril bici fins a entrar al Parc de la Serralada de Marina, passant al costat de la Torre Pallaresa i després al Monestir de Sant Jeroni de la Murtra. Seguirem la pista per desviar-nos a l'altura del Mirador de Sant Jeroni prenent la pista que puja per l'esquerra fins al Coll i mirador de la Vallensana. Després travessem la carretera i per pista forestal arribem a Els pins al Coll de les Maleses a la muntanya de L'Amigo, per iniciar el dur ascens a La Coscollada o Torre de Guaita Bravo. Un cop a dalt tornem uns metres per desviar-nos fins a arribar al Seminari de la Conreria i la seva font (fundació Pare Tarres). Des d'aquí ens dirigim a Nou Pins i després Alella Parc, on vam entrar pels seus carrers de dalt sortint a pista de terra novament uns metres més endavant, per l'esquerra. Seguim pista i passem la carretera per continuar ara tot el temps per pista fins al mirador de Sant Mateu.

Sortint del Mirador de Sant Mateu passem per la Creu de Can Boquet, la Roca d'en Toni i Can Genis prenent direcció a Mataró passant per darrere de Cabrils i vorejant després Argentona, on la pista desemboca a la carretera. En aquest punt fem uns 150 o 200 metres per la carretera en baixada per desviar-nos una mica més endavant, a la cruïlla a l'esquerra, on entrarem a la zona de la riera per passar per sota l'autopista. Ara pista ampla en semi baixada fins a Can polsaguera on hi ha una rotonda de carretera. En aquest punt agafarem un corriol enganxat a la carretera i el seguim durant uns 30 metres, per desviar-nos a l'esquerra per un sender fins a arribar novament a una pista ampla que desemboca a Mataró. Ens acostem a veure la Masia de Can Palauet i el Sorrall. Creuem per sota les vies del tren pel pas subterrani i enganxat al port esportiu de Mataró seguim per tornar a passar sota les vies del tren, aquest cop per arribar a les portes de l'estació de Mataró, on agafarem el tren fins a casa.

Quilometres: 45
Desnivell: 900 m