Powered By Blogger

dilluns, 17 d’abril del 2017

Dissabte 29 d'Abril : Serra de Rocacorba

Hola a tothom,

Com a sortida del mes d'abril us vull proposar un interessant i variat recorregut per la serra de Rocacorba, un massís muntanyós del Gironès que forma part de la Serralada Transversal Catalana i comprèn el sector nord-oest de la comarca, entre la vall del Ter, el pla de Banyoles, el pla de Girona i la vall de Llémena. El seu punt més alt és el cim del Puigsou, que amb una alçada de 992 metres esdevé també el sostre comarcal. 
L'objectiu de la nostra excursió no serà aquest cim, presidit per unes antenes de TV, sinó que serà el santuari de la Mare de Déu de Rocacorba, una construcció situada dalt d'una roca encinglerada que recorda la proa d'un vaixell i des de la que es pot contemplar una panoràmica superba, segurament una de les millors vistes de Catalunya.

Santuari de Rocacorba
Sortirem de la petita població de Canet d'Adri i atravessant l'altiplà de Mas Verd, seguirem l'antic camí que puja al santuari, situat a 930 metres d'alçada. El trajecte de tornada el farem per la riera de Rocacorba, impressionant per la seva solitud i la seva riquesa arbòria. En el tram final, abans d'arribar al punt d'inici, fins i tot podrem gaudir d'alguna sorpresa, en l'indret conegut com la font de la Torre. En total, són uns 22 kms amb prop de 800 metres de desnivell. És un itinerari llarg però ja us asseguro que paga la pena.

Tindrem dos punts de trobada, 7:30h a Fabra i Puig i 8:15h a l'estació de tren de Sant Celoni, on farem una breu parada per esmorzar. El dinar serà durant el camí. Cal preveure 1,5-2l d'aigua/persona.


Qui s'anima a aquesta "mitja marató" muntanyenca?



5 comentaris:

Mònica Garcia ha dit...

Una proposta molt llaminera, Jordi
Compta amb mi!

Una abraçada,

Mònica

pilar i ramon ha dit...

Això fa molt bona pinta Jordi, però no pot ser... Llàstima!

Unknown ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Unknown ha dit...

Cert, té molt bona pinta però no pot ser.....

Sergi ha dit...

Nosotros si que iremos Jordi, (Raquel y Sergio)