Powered By Blogger

diumenge, 21 de maig del 2017

27 de Maig : Descobrint els barrancs i cingles de la vall de Siurana

Hola a tothom,

Si hi ha un poble que mereix ser visitat a les muntanyes de Prades, aquest és Siurana. Envoltat d'abismes i protegit per les ruïnes d'un castell de l'època àrab, s'erigeix aquest petit poble de la província de Tarragona. Passejar-se pels seus carrerons i places empedrades tot admirant les cases de pedra amb teulades entrecreuades o arribar-se fins a l'església romànica al tall del precipici no deixen al visitant indiferent. Per no parlar de les postes de sol que es poden contemplar des d'aquesta fantàstica balconada natural. Són imatges que queden gravades per sempre més.

Però si tant interessant és apropar-se a aquest llogarret, tant o més són els camins que recorren la vall  que hi menen. Un bon nombre de senders encinglerats i graus que es despengen per indrets inaccessibles confereixen a aquest sector de les muntanyes de Prades d'un encant especial i conviden a qui s'endinsa a gaudir d'un espectacle natural increïble.

La Trona (Siurana)

Recorregut :

L'Arbolí-Poble deshabitat de Gallicant-Puig de Gallicant-Grau del Bodro-Mas d'en Candi-Grau dels Masets-Font de l'Albergada-Les Fontscaldes-Siurana-Grau de les Marrades-Riu de Siurana-Ermita de Sant Pau-L'Arbolí

En total, seran uns 16 kms amb un desnivell positiu de 850 metres. Amb parades, jo compto al voltant de 7 hores. Si ens banyem al riu de Siurana haurem d'afegir temps extra, que serà benvingut ;-)

Com l'Arbolí està a unes dues hores de Barcelona, l'hora de trobada serà a les 7h del matí a Fabra i Puig i improvisarem una parada a mig camí per esmorzar. L'idea seria començar a caminar sobre les 10h del matí i acabar sobre les 19h. Ah, no us oblideu el banyador!

Ens veiem!

1 comentari:

Jordi Duran ha dit...

L'organització ha decidit ajornar aquesta sortida degut a la baixa assistència. Es tornarà a programar cap a la tardor, donat que és un itinerari molt atractiu.