Powered By Blogger

dilluns, 9 d’octubre del 2017

12-15 OCTUBRE : SORTIDA A L'ALT BERGUEDA

Bona tarda,

Aquesta entrada té com a objectiu detallar les excursions previstes per a aquest proper pont d'Octubre que comprèn els dies 12 a 15 d'octubre. Tenim reservades dues habitacions de vuit places i, de moment només som tres persones que hi anem els quatre dies. Tres més s'afegiran el divendres vespre i un parell més faran només una nit. Ho dic perquè qui estigui interessat en pujar algun dels quatre dies per fer una sortida concreta o es vol quedar alguna nit que m'ho digui, no crec que hi hagués problema.

Dijous 12 : Baga de Noucomes pel camí dels Bons Homes i les vies mineres

En aquest itinerari ens endinsem als rasos de Peguera, serra d'extensos boscos i valls pregones, per la baga de Noucomes, un ombrívol paratge on regna el faig. Es recorren camins plens d'història com el dels Bons Homes (GR-107) i la senda dels Plans, antiga via de tren destinada al transport de carbó de les mines de Peguera.
Distància : 11 kms i desnivell positiu de 660 mts.

Divendres 13 : Volta de la vall de Malanyeu

Malanyeu és una valleta enclavada a la serra de Catllaràs sobre el congost del Llobregat. El difícil accés i la configuració del lloc el converteixen en un veritable racó de món, amb una trentena de masies escampades i un nucli format per l'església, la rectoria i una de les cases més velles, la Batllia. El recorregut té algunes sorpreses que anirem descobrint poc a poc a part de la gran panoràmica de les muntanyes de l'altra banda del riu, centrada pel sempre imponent Pedraforca.
Distància : 14 kms i desnivell positiu de 825 mts.

Dissabte 14 : Roca Tiraval, gran balconada sobre les muntanyes berguedanes

Itinerari molt complert que surt de Guardiola de Berguedà i s'enfila a la Roca Tiraval per la serra de Turbians, un bon punt per contemplar a volt d'ocell la vall del Pedraforca. L'alçada modesta de la Roca Tiraval, just a sobre de Bagà, no l'impedeix esdevenir un balcó privilegiat sobre bona part de les muntanyes berguedanes. La baixada ens durà a la població medieval de Bagà i a recórrer una part de la recuperada via de Nicolau, una antiga via ferroviària que es va construir l'any 1914 i servia per portar la fusta entre les poblacions de Gisclareny i Guardiola de Berguedà.
Distància : 15 kms i desnivell positiu de 1.200 mts.

Diumenge 15 : Cims de Sobrepuny des de la Nou de Berguedà

Entre Puig-reig i Gironella, pujant per l'eix del Llobregat, hom pot distingir la silueta inconfusible de les muntanyes de Sobrepuny. Per la seva ubicació, els Sobrepuny són dos cims que proporcionen grans vistes de les valls de la Nou i de Vilada, així com bona part del Berguedà pirinenc.
Distància : 9 kms i desnivell positiu de 800 mts.

Doncs res, ja teniu tota la info. Com veieu, no ens avorrirem. Qualsevol cosa, parlem...

2 comentaris:

josep roig ha dit...

Jordi nosaltres anirem el dia 12 ,ja parlarem

Mònica Garcia ha dit...

Com xalarem!
Gràcies Jordi, i no deixis d'escriure mai en aquest bloc.
Portem frontal???