Powered By Blogger

dimarts, 16 de gener del 2018

Dissabte 27 de gener : De Vilaplana a la Mussara

Hola a tothom,

Encetem aquest 2018 amb una proposta de caminada 'apta' per a tots els públics, amb uns números que us agradaran, ni grans desnivells ni cap quilometrada. Una sortida amb l'objectiu de conèixer un altre bocí de país, tranquil.lament, pas a pas, assaborint la terra que trepitgem i embadalint-nos amb les panoràmiques que contemplarem.
La sortida discorre per la serra de Prades i, prenent com a punt d'inici el poble de Vilaplana, ens enfilarem per camins històrics al llogarret de la Mussara, un indret on hi van habitar altra temps fins a tres-centes persones i que ara agonitza lentament presa de l'abandó. Només l'humil campanar de l'església de Sant Salvador continua dret, com un darrer símbol dels antics vilatans. La natura ha sigut el seu curs natural i ha envaït de manera inexorable els murs de les cases que encara aguanten dempeus l'embat del temps. Unes cases que tenien nom i que podrem identificar gràcies a petits rètols informatius.

El campanar de Sant Salvador
El camí que ens durà a la part superior de la serra de la Mussara es coneix amb el nom del camí de les Tosques, i és un dels camins de ferradura més bells, espectaculars i valuosos de les comarques de Tarragona. Passarem pel refugi actual de la Mussara, freqüentat tant per escaladors com per a senderistes i ens arribarem al poblet de la Mussara, on es respira un silenci corprenedor. Unes poques passes més i assolirem la punta de les Airasses, a 993 metres d'altitud on descansen les restes de l'antic xalet-refugi del CEC. D'aquí se'ns obra una panoràmica superba, on es destrien infinitat de pobles que ocupen la plana del Camp, les grans ciutats de Reus i Tarragona, el cap de Salou i un llarg tram de la costa mediterrània. Una vegada copsades les vistes i omplert els pulmons d'aire pur només ens queda emprendre el camí de tornada que, passant per diversos masos en runes i resseguint el barranc dels Garrigots ens menerà a Vilaplana. En total seran uns 13 quilòmetres i prop de 700 metres de desnivell.

Punt de trobada a les 7h a Fabra i Puig i 10h a Vilaplana per a qui vulgui anar directament. Inclou parada per esmorzar en una àrea de l'autopista segurament.

Qui s'anima?

6 comentaris:

Andy ha dit...

Bon dia!
Gracias, Jordi, por la propuesta!
Dori y yo nos apuntamos!
Saludos!

Yolanda ha dit...

Jo m'hi apunto!

alex prosper ha dit...

Nosaltres ens apuntem . Anirem directament a Vilplana. On quedarem de vilaplana?

alex prosper ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Mònica Garcia ha dit...

Amb aquesta descripció tan bonica, no me la puc deixar perdre.
Ens veiem a Vilaplana!

Jordi Duran ha dit...

Finalment, un èxit de convocatòria. El dia ha estat gris fins a mig matí i després s'ha arreglat. Hem passat una mica de fred a l'hora de dinar, a la Mussara. El recorregut molt maco, uns 14 kms i 673 mts de desnivell. Hem acabat fent un beure (alguns un plat d'escudella!) al bar del casal del poble.

Participants : Neus, Josep, Fermin, Mònica Garcia, Alex, Mònica Jurado, Andy, Dori, Jose, Yolanda Uceda, Raquel, Yolanda Segalés, Maica, Jordi, Jona i Nona (amics Andy) i Núria (amiga Jordi)