Powered By Blogger

diumenge, 24 de juny del 2018

14-15 de Juliol : Sortida a Andorra

Hola a tothom,

L'estiu acaba d'instal.lar-se a casa nostra amb el que ve de gust sortir a alta muntanya, buscant la 'fresca'. I com no, els Pirineus, que tenim a tocar, ens ofereixen un ampli ventall de possibilitats. En aquesta ocasió us plantejo creuar la frontera per endinsar-nos al petit país veí d'Andorra, per fer dos itineraris que s'enmarquen dins la parròquia d'Ordino. Dissabte faríem un recorregut fàcil, que ens a serviria d'escalfament pel repte de diumenge que ens durà a coronar dos dels 'gegants' d'Andorra.

Dissabte 14 : Circuit dels llacs de Tristaina

Estany de Més Amunt

Itinerari que, tenint com a punt de partida l'estació d'esquí d'Ordino-Arcalís ens porta a visitar uns estanys de gran bellesa, fins a tres, amb un esforç molt assequible, al voltant de tres-cents metres de desnivell. Una ganga de sortida, vaja. Això sí, si us sap a poc podríem assolir el Pic de Tristaina, fronterer amb França.





Diumenge 15 : Circuit per la vall de Sorteny

Exigent recorregut circular que ens menerà a dos dels cims més alts d'Andorra, el Pic de l'Estanyó (2.915 mts) i el Pic de la Serrera (2.913 mts), aquest darrer limitant amb l'Ariège francès. Des de tots dos les vistes són espectaculars, el de l'Estanyó sobre gairebé la totalitat del Principat i el de la Serrera també sobre el vessant francès. Prendrem com a partida el refugi guardat de Sorteny i en total seran uns 18 kms i uns 1.600 metres de desnivell positiu.

La pernoctació de dissabte està pensada fer-la al refugi de Sorteny, en règim de mitja pensió. Podeu visitar la seva web https://www.refugisorteny.com/. Si algú té pensat de pujar divendres que m'ho digui perquè jo ja seré allà per veure l'espectacle del Cirque du Soleil i podríem mirar de coordinar el tema allotjament. Els que vingueu directament dissabte ja concretaríem l'hora i punt de trobada en terres andorranes. Per reservar el refugi pregaria confirmació abans de dissabte dia 30 de juny.

Veniu a Andorra, el País dels Pirineus!

 



1 comentari:

Jordi Duran ha dit...

Sortida realitzada!
Resum : Després d'haver gaudit divendres vespre de l'espectacle del Circ del Sol, dissabte vam realitzar un itinerari curt que ens va dur fins els estanys de Tristaina i el llac de Creussans des de l'estació d'esquí d'Ordino-Arcalís. En total, no arriba a 8 kms i uns 560 metres de desnivell.
Diumenge, vam variar el plan inicial de pujar als Pics de Serrera i de l'Estanyó i vam fer un circuit per la vall de Rialb tot passant per dos ports fronterers amb França, el port de Banyell i el port de Siguer. Vistes magnífiques sobre l'estany Blau i l'imponent pic de Thoumasset, que restarà pendent per una altra ocasió. Total, poc més de 12 kms i prop de 900 metres de desnivell.
Pernoctació : Hostal Pradet al nucli del Serrat (vall d'Ordino). Correcte. Bon esmorzar.
Participants : Francesc (dissabte), Andy, Dori, Mònica Garcia, Silvia del Fresno, Ferran, Maica i Jordi.