Powered By Blogger

diumenge, 22 de setembre del 2019

Dissabte 28 setembre : De Llaés al castell de Milany

Hola a tothom,

Després de l'aturada de l'estiu, la secció de senderisme es torna a posar en marxa. L'itinerari transcorre per uns dels racons més desconeguts i alhora fascinants del sud del Ripollès. Durant el recorregut trobarem el petit santuari de la Mare de Déu de la Cau, tres baumes que durant segles i fins la segona meitat del segle XX foren habitades i les restes del castell de Milany, punt culminant de la serra del mateix nom. El castell data del segle X i fou la residència dels senyors de Vallfogona i Vidrà. Des de dalt,a uns 1.525 mts d'alçada, hom albira una panoràmica excepcional 360 graus.

Castell de Milany
Recorregut

Hostal de Llaés-coll d'Oli-Santuari de la Mare de Déu de la Cau-Castell de Milany-Casa de Milany-Bauma de les Fleus-La Baumassa-Bauma del Teixidor-Casa del Teixidor-Hostal de Llaés

Dades itinerari

Distància : 13 kms i desnivell vora els 600 metres positius


Com veieu els números de l'excursió són moderats, no serà cap matxacada, al contrari, serà una sortida ideal per gaudir del bosc, el paisatges i de la muntanya en general.
Hora de trobada a Fabra i Puig, a les 7:30 i els que vulguin anar directament quedaríem al restaurant Serra de Llaés, sobre les 9:15, on hi haurà possibilitat de fer un cafè. L'esmorzar serà durant la primera hora de caminada i el dinar també serà en ruta.
Un apunt : per accedir al petit nucli de Llaés s'ha d'agafar una carretereta que surt del poble de Santa Maria de Besora.

Ens veiem!