Powered By Blogger

dimarts, 11 de febrer del 2020

Dissabte 22 de febrer : La vall del riu Glorieta

Hola a tothom,

El riu Glorieta, juntament amb el Brugent, és un dels rius que recorre la serra de Prades. Afluent del Francolí, té la capçalera al clot de l'Aixàviga, al repeu llevantí dels Motllats. S'engorja en l'anomenat Toll del Drac i salva les cingleres de la serra del Pla de la Lluera i de la serra del Pou, que li barren el pas. Tot seguit es despenja per uns saltants, el més conegut dels quals és el de les Fonts del Glorieta. Continua el ràpid descens fins a l'aiguabarreig amb el riuet de la Vall, que prové de l'Albiol. A partir d'aquí la vall del Glorieta s'eixampla i s'omple d'avellaners, un paisatge que es mantindrà fins enllà de la vila d'Alcover.
En aquesta sortida us proposo remuntar aquesta vall per descobrir els petits tresors que s'hi amaguen. Sortirem dels molins del Mas de Forès, ben aprop de l'ermita del Remei, pertanyent al terme de la vila d'Alcover.

Salt del Niu de l'Aliga
Recorregut

Molins de Tarrés-Mas del Xarrumba-Niu de l'Aliga-Antics molins del Glorieta-Fonts del Glorieta-Toll del Drac-Mas del Joan Bo-Grau del Malpàs-serra del Pou-les Virtuts-Mas de Monravà-Molins de Tarrés

Dades

Distància : 13 kms ; Desnivell positiu : 700 metres 

Els punts de trobada seran Fabra i Puig, a les 7h del matí i 9:30h a l'aparcament dels molins de Tarrés. Es farà una aturada en una àrea de servei de l'autopista per esmorzar i el dinar serà en ruta.

Qui s'anima?

3 comentaris:

Andy ha dit...

Hola Jordi!

Gracias por la propuesta!
Dori y yo nos apuntamos!

Saludos,
Andy

Montfranc ha dit...

Es tracta d'una bonica excursió malgrat la gran afluència de tota mena de gent.
Si no han hagut canvis a l'aparcament es pagaven 2,00 € i et donaven un tríptic amb informació de la zona.
https://vimeo.com/185703343/3dd6f4f5ff
Que gaudiu d'una magnífica excursió.

Francesc

Unknown ha dit...

Hola Jordi sóc fermin igual vinc de excursio pasem el trak per WhatsApp o per e_mail 637694835 salutacions