Powered By Blogger

dijous, 9 de setembre del 2021

Dissabte 18 : el Matagalls, un clàssic del Montseny

Hola a tothom, Primer de tot, espero i desitjo que tots estigueu bé. Ens ha tocat lluitar contra un ésser microscòpic molt emprenyador i que ha posat a prova la nostra resiliència. Ens hem hagut d'adaptar a les circunstàncies i no hem tingut més alternativa que renunciar en alguns moments a allò que tan ens agrada que és la muntanya o ho hem hagut de fer en grups reduïts. Poc a poc anem recuperant la normalitat tot i que, val a dir, que encara ens queda camí per recórrer per tornar on érem abans de que esclatés la pandèmia.
Bé, després d'aquesta breu introducció jo voldria reprendre les sortides de Cam Base amb una proposta força assequible, més pensada per poder-nos retrobar a la muntanya tots els que pugueu, kids inclosos, no sé, ho hauran de valorar els pares. Estem parlant d'uns 8 kms i 700 mts de desnivell. La sortida comença a coll de Bordoriol, entre Viladrau i Santa Fe i finalitza a coll de Sant Marçal passant pel cim del Matagalls. Com haureu comprovat, el punt d'inici i final no són el mateix. Tot una novetat en les meves excursions, un recorregut que no és circular! Aquest petit detall ens obligarà a fer una combinació de cotxes d'uns pocs kms.


A tocar del coll de sant Marçal, punt final de la sortida hi han tres punts d'interès :

1. L'ermita romànica de sant Marçal, del segle XI

2. La Taula dels Tres Bisbes on es diu que a l'època medieval es reunien els bisbes de Barcelona, Girona i Vic

3. La font Bona, surgència que dona origen a la Tordera

El punt de trobada serà a les 9h al coll de Bordoriol i s'esmorzarà poc després d'iniciada la sortida. El dinar està pensat de fer-lo en l'ombrívol indret de la font Bona.
Vinga, animeu-vos!

5 comentaris:

Andy ha dit...

Hola Jordi!

Gracias por la propuesta y por la organización.
Dori y yo no podremos asistir.
Que os vaya muy bien!

Saludos,
Andy

Alex ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Alex ha dit...

Nosaltres vindrem ja ens diras.

Unknown ha dit...

Hola soc Fermin jo si que aniré passa'm el track quan puguis

Mònica Garcia ha dit...

Hola Jordi!

Quines paraules més ben trobades, com sempre! Jo, segons com acabi la setmana la meva cama, et dic alguna cosa. Perquè...tinc moltes ganes de veure-us!!
Records i petons per a tothom!
🥾👣🥾👣🥾👣🥾👣👏👏👏👏