Powered By Blogger

dimarts, 2 de novembre del 2021

6 de novembre : la Grevolosa i la serra de Llancers

Hola a tothom,

Estem en plena tardor, temps de bolets, castanyes i boniatos. I amb ells, encara que el canvi climàtic ens ho posa difícil, arriben els primers freds que provoquen una explosió cromàtica als boscos caducifolis. Fajos, roures, aurons i blades vesteixen el bosc de tonalitats de grocs, taronges i vermells, abans que les seves fulles caiguin i encatifin el terra quan el fred s'intensifica. Es per això que no ens podem perdre aquest espectacle visual que dura unes poques setmanes i us vull proposar una sortida per la fageda de la Grevolosa i la serra de Llancers, gairebé al límit de les comarques d'Osona i la Garrotxa. 
 
Fageda de la Grevolosa
Descripció breu del recorregut
 
Sortirem del coll de Bracons i ràpidament ens submergirem a la fageda de la Grevolosa que, protegida dins l’Espai d'Interès Natural de les Serres de Milany-Santa Magdalena i Puigsacalm-Bellmunt, presenta exemplars monumentals de més de 300 anys amb arbres que arriben als 40 m d’alçada envoltats d’una gran diversitat natural. En una mitja hora i descendint el sender ens menerà a Sant Nazari de la Vola, santuari originàriament del s. XIV, tot i que l’edifici actual és de 1721. Després el camí s'anirà orientant al nord i nord-est fins que assolirem el coll de Pedró on encetarem una baixada fins arribar-nos a Sant Miquel de Castelló, ermita emplaçada en un indret on ens podrem regalar una bona panoràmica de la plana d'en Bas i, encara més lluny, cims emblemàtics com el puig de Bassegoda o el Canigó. Desfent part del camí fins el Ras de Pibernat, en la darrera part de l'excursió recorrerem, orientant-nos vers l'oest, la serra de Llancers. Un darrer tram on podrem gaudir d'una fantàstica fageda que no voldrem que s'acabi mai però que ens durà novament al punt d'inici, al coll de Bracons. 
En total hauran estat uns 16 kms i uns 800 metres de desnivell, uns números gens menyspreables però on les recompenses són contínues.
 
Si voleu deixar-vos impregnar les retines dels colors tardorals del bosc no us la deixeu perdre!

Hora i lloc de trobada : 7h a Fabra i Puig / 8:30h al coll de Bracons. Esmorzar i dinar en ruta.


2 comentaris:

Andy ha dit...

Gracias Jordi.
Dori y yo nos apuntamos.
Saludos.

Unknown ha dit...

Gràcies Jordi....
Amb moltes ganes de sortir amb el "equipoooo"