Powered By Blogger

dimarts, 23 de febrer del 2016

Monuments de roca i aigua : 5 i 6 de Març

Hola a tothom,

Si us parlo de pobles com Capafonts o Farena, és possible que alguns de vosaltres només us sonin vagament i que, probablement, us costin de situar en un mapa geogràfic de Catalunya. Els que ja els coneixeu sabreu que estan en terres tarragonines i que s'enmarquen dins l'espai muntanyós que es coneix com les Muntanyes de Prades, combinació de serres i altiplans enlairats que es drecen entre el Camp de Tarragona, la Conca de Barberà i el Priorat.
D'orografia ben diversa, abunden les cingleres i els barrancs que dibuixen i dónen un caràcter únic a aquest espai natural. Els rius que el recorren, entre ells el Siurana, el Glorieta o el Brugent, així com el pas del temps han modelat les valls que conformen les Muntanyes de Prades donant a lloc a nombroses formes rocoses ben curioses com, per exemple, el pont de Goi o la Foradada, totes dues en el terme de Capafonts.
Jo, el que us proposo en aquesta sortida de cap de setmana és que m'acompanyeu a descobrir la capçalera del riu Brugent que neix a Capafonts i que descobrim plegats alguns d'aquests tresors naturals que s'amaguen a les Muntanyes de Prades.
L'itinerari és de duresa mitjana i suposa fer uns 15-16 kms diaris i salvar uns 800-900 mts de desnivell positiu en cada etapa.

Toll de l'Olla
Dissabte 5

Capafonts-les Tosques-Font de la Llúdriga-Cova de les Gralles-la Foradada-els Motllats-Portell de la Mariangela-Mas de Mortrané-Toll de l'Olla-Farena

Diumenge 6

Farena-Barranc del riu Sec-Coll del Coster de la Cova Pintada-Mas de la Roquerola-Coll de Viladecabres-Mola dels Quatre Batlles-Coll de la Font del Dineral-Ermita de Barrulles-Capafonts


La pernoctació serà al bonic llogarret de Farena, encara per decidir a on. Possibilitat de fer només una de les etapes, doncs Capafonts i Farena estan només a 10 kms l'un de l'altre. Més detalls d'hora de sortida i punt de trobada en propers comentaris. Qui s'anima?

2 comentaris:

josep roig ha dit...

Hola Jordi ,te la sortida molt bona pinta ,la zona es per descobrir-la ,emb agafas en plena temporada de neu ,a ultima hora te diré algo

Txutxe ha dit...

En sap greu però pujare a Solsona, un altre cop serà

Que ho passeu be