Powered By Blogger

dijous, 24 de setembre del 2020

Dissabte 26 : Miradors del Berguedà

 Hola a tothom,

Ja som a la tardor! Després de l'aturada per vacances d'estiu de les activitats de muntanya de Cam Base és l'hora de reprendre-les, aquest cop amb una suggerent proposta per terres berguedanes. Una sortida a on ens regalarem àmplies panoràmiques des d'alguns punts geogràfics que es podrien considerar com els miradors més espectaculars del Berguedà. 

Mirador del Serrat

Itinerari

Sortirem del coll de Santa Magdalena, just a sobre de Berga, a la carretera que mena al Santuari de Queralt i els Rasos de Peguera. Des d'allà ens enfilarem, en pujada sostinguda, als miradors del Serrat de la Figuerassa, veritable talaia amb grans vistes 360 graus sobre muntanyes del Berguedà, Ripollès, Garrotxa, Osona, Montseny, Sant Llorenç del Munt o Montserrat, entre d'altres. Haurem salvat gairebé tot el desnivell positiu de l'itinerari però ja veureu com l'esforç paga la pena. La tornada la farem pel coll de l'Oreller, Espinalbet i el Santuari de Queralt, darrer punt d'interès que anomenen 'El balcó de Catalunya' on gaudirem novament d'extensos horitzons. 

Dades del recorregut

Distància : 13 kms ; Desnivell positiu : 850 metres 

Els punts de trobada seran a Barcelona (Fabra i Puig) a les 7:45h o bé al punt d'inici que és el pàrking del restaurant la Cabana de Berga, a la crta. de Rasos, a les 9h. Sortirem sobre les 9:30h amb el que hi haurà un marge de 30' per fer una cafè. El dinar serà en ruta. Es preveu una baixada de temperatures el cap de setmana amb el que farà fresca, potser la màxima serà de 16º amb el caldrà venir preparats per a tal efecte.

Qui s'apunta a aquesta proposta ideal per a posar a punt les cames per a la nova temporada?

3 comentaris:

Andy ha dit...

Hola Jordi!

Gracias por la propuesta!
Dori y yo nos apuntamos!
Hasta el sábado.

Saludos!

Alex ha dit...

Sona be :)

Jordi Duran ha dit...

Una sortida molt disfrutona en la que hem tingut millor temps que no ens pensàvem i en la que hem conegut el gos de l'Alex i la Mònica, l'Ares, que s'ha portat força bé tenint en compte que era el seu 'bateig' en muntanya. També ha estat una experiència pels seus amos que no les tenien totes.
Participants : Alex, Mònica, Andy, Dori, Francesc Comadran, Maica i Jordi
Les dades de la sortida, després de passar el track a l'ordinador han estat les següents :

- Distància : 12,42 kms
- Desnivell positiu : 873 metres
- Cota màxima assolida : 1490 mts (Cim de la Figuerassa)
- Cota mínima assolida : 792 mts
- Temps total : 7h 33 minuts

Gràcies a tots per haver participat en aquesta bonica sortida i esperem retrobar a l'Ares properament. Fins aviat!