Powered By Blogger

diumenge, 26 de setembre del 2021

9-12 d'octubre : Travessa 'boletaire' pel Berguedà

Bona tarda a tothom,
Ja hem entrat a la tardor i la febre dels bolets ha començat. Ja s'han vist algunes imatges per TV3 o les d'algun amic/conegut amb la cistella més o menys plena de rovellons, ceps,..El Berguedà precisament és una comarca amb boscos on s'hi acostumen a fer-ne amb més o menys abundància, depèn de la temporada. Si no apropeu-vos un dia pel Mercat del Bolet de cal Rosal, que es celebra en aquesta antiga colònia industrial prop de Berga fins a finals de novembre i veureu.
Jo no sóc molt afeccionat a sortir a collir bolets i menys en una excursió, però si me'ls trobo, gairebé trepitjant-los es podria dir, perquè no agafar-los, oi? I això és el que us proposo per aquells que disposeu del pont del Pilar, un recorregut circular de quatre dies per terres berguedanes en les que, si el temps acompanya i els caçadors de bolets no han passat ja el rasclet a fons, encara farem algo.

Informació de les etapes

Dissabte dia 9/10 : La Pobla de Lillet-refugi de Rebost. Distància : 16 kms i uns 1.300 metres de desnivell positiu
Diumenge dia 10/10 : Refugi de Rebost-Refugi de cal Companyó. Distància : 8 kms i uns 400 metres de desnivell positiu
Dilluns dia 11/10 : Refugi de cal Companyó-Refugi de la Clusa. Distància : 18 kms i uns 1.100 metres de desnivell positiu
Dimarts dia 12/10 : Refugi de la Clusa-La Pobla de Lillet. Distància : 12 kms i uns 500 metres de desnivell positiu

No cal dir que aquestes dades són aproximades (fetes sobre la cartografia digital del CompeGPS) i que poden variar si es modifica el traçat del 'track' dissenyat. Pel que fa a la pernoctació, com veieu, serà en refugis de muntanya en règim de mitja pensió. Segurament faré la reserva a finals d'aquesta setmana així que podeu anar meditant la vostra decisió d'afegir-vos o no al grup. Si només disposeu d'algun dia o us voleu apuntar a algun tram, digueu-me quin dia i podem estudiar les opcions.
Sereu tots benvinguts i més si sou especialistes en la matèria!

1 comentari:

Andy ha dit...

Gracias por la propuesta Jordi.
Saludos,
Andy