Powered By Blogger

dimarts, 10 de maig del 2022

14 de maig : les escletxes de la Freixeneda

Hola a tothom,

Ha arribat la primavera i amb ella les ganes de gaudir de la muntanya, del bosc i de l'esclat de colors de les flors que entapissen els prats. En aquesta ocasió us porto un interessant itinerari per la Garrotxa, a la zona de la vall d'en Bas per descobrir un indret sorprenent, podríem qualificar-lo fins i tot de màgic, les escletxes o bores de Freixeneda. Aquestes són unes grans esquerdes, algunes poden arribar a 10 metres de profunditat, que es troben al bell mig d'una fageda esponerosa. Passejar-se per l'interior d'aquestes escletxes és retrocedir en el temps fins el seu origen, a l'Eocè, fa milions d'anys! Al.lucinant!

Bores de la Freixeneda

Recorregut

Area de lleure d'en Pla d'en Xurri (Sant Privat d'en    Bas)-Riu Gurn-Gorga Blava-Camí de Salt de Bot-Mas de la Freixeneda-Bores de la Freixeneda-la Creu de la Freixeneda-Salt de Sallent-Camí dels Matxos-Area de lleure d'en Pla d'en Xurri

Distància i desnivell

12 kms i uns 800 metres de desnivell positiu

Dificultat

Cap destacable tret del desnivell, que és important. 

Pel que fa als àpats es faran tots en ruta, una breu parada per esmorzar qui vulgui poc després d'iniciar-se la sortida i dinar, segurament, després de visitar les escletxes. L'hora i punt de trobada, pels de BCN, serà les 7:15h a Fabra i Puig. Pels que vingueu de fora podríem concretar un lloc de camí per optimitzar el transport, quan creï el grup de Whatsapp a tal efecte.

Vinga, apunteu-vos, no us podeu deixar perdre visitar aquesta meravella geològica!