Powered By Blogger

dilluns, 13 de juny del 2022

Dissabte 18 juny : volteta pel Catllaràs

Hola a tothom,

En aquesta sortida us volia proposar un itinerari per la serra del Catllaràs, a la comarca del Berguedà. Sant Jaume de Frontanyà, la Pobla de Lillet o Sant Julià de Cerdanyola són algunes de les poblacions per les quals hom es pot endinsar en aquest espai típicament prepirinenc entapissat de verds prats i cobert de pi roig i alguna fageda intermitent. Entremig de tanta verdor, aquí i allà, s'erigeixen gairebé inexpugnables alguns penyals calcaris com el Joc de Pilota, les roques d'Arderiu o la Roca Forcada. També és l'únic indret de Catalunya on encara es pot observar, en el seu propi ambient natural, la flor de neu, el típic edelweiss, la flor símbol dels muntanyencs.

la Roca Forcada

   Itinerari 

   Santuari de Falgars-Camp de l'Ermità-Collet Llebató-Roca del Catllaràs-  el Joc de Pilota-Refugi Ardericó-Roca Forcada-Collada d'Arderiu-Roca de la Lluna-Serrat del Mig-Vallfogona-Santuari de Falgars

   En lletra cursiva he assenyalat els llocs opcionals pels quals passarem depenent dels temps que portem i la calor que, com ja heu comprovat, és bastant acusada darrerament (i en tenim per uns dies més, buff!) La distància i desnivell, òbviament, estaran d'acord amb l'opció de recorregut que acabem duent a terme podríem dir que s'aproparien als 14 kms i uns 900 metres de desnivell positiu, si optem per la variant llarga que culmina la Roca Forcada.

El punt de trobada serà Fabra i Puig sobre les 7h i al santuari de Falgars a les 9h. Esmorzarem i dinarem en ruta. La cerveseta està assegurada en el mateix santuari de Falgars, un indret idíl.lic per recuperar forces després de l'activitat.

Qui s'anima al bany de bosc pel Catllaràs?