Powered By Blogger

dilluns, 28 de novembre del 2022

Dissabte 10 desembre : Els Àngels, talaia de les Gavarres

Hola a tothom,

Després de la calorada que hem passat aquest estiu, reprenem l'activitat en el que per a mi és un dels millors moments per gaudir de la muntanya. I ho farem amb una proposta diferent, original diria jo. Ho dic perque, potser m'equivoco, però estic segur que la majoria de vosaltres no coneixeu el massís de les Gavarres. Si és així perfecte i si no, us faig una breu presentació. Les Gavarres és un espai muntanyós a cavall entre el Gironès i el Baix Empordà, poblat de boscos esponerosos d'alzines. Són muntanyes d'alçades ben modestes, altra temps objecte d'una intensa presència humana que aprofitava els recursos com el suro, i que en els darrers anys han esdevingut zona de lleure i d'activitats esportives pels  habitants dels nuclis que les encerclen. Podríem assegurar que les Gavarres són pels gironins el mateix que la serra de Collserola és pels habitants de l'àrea metropolitana de Barcelona, un pulmó verd, un lloc ideal per escapar dels fums de la ciutat i respirar un aire un xic més net.

Santuari dels Angels

Aquestes muntanyes, com us podeu imaginar, ofereixen gran quantitat de possibilitats excursionistes. Pobles com la Bisbal d'Empordà, Celrà, Juià, Madremanya, entre altres, i la mateixa Girona ofereixen punts d'inici perfectes per endinsar-se en aquesta catifa verda i descobrir pas a pas l'immens patrimoni que amaguen, tant naturalístic, cultural o arquitectònic. La meva proposta, ara sí anem al gra, és per conéixer el sector més ponentí del massís. Un recorregut que s'inicia al bonic poblet de Sant Martí Vell i que ens durà fins el Santuari dels Àngels, un indret ben conegut i estimat de bona part dels gironins i que ens regala amb una panoràmica extraordinària del pla de Girona, del Baix Empordà, de les illes Medes, Montseny, Guilleries i Pirineus.

El recorregut són prop de 14 quilòmetres i gairebé 500 metres de desnivell positiu. Està previst que la sortida acabi amb un dinar a un restaurant de Sant Martí amb el que m'agradaria saber les persones interessades com a màxim aquest proper cap de setmana 3-4 de desembre. Els detalls d'hora de sortida es donaran uns dies abans pel whats de Cam Base o un grup específic.

No hi podeu faltar!


1 comentari:

Andy ha dit...

Jordi, gracias por la propuesta.
Dori y yo nos apuntamos!

Saludos,
Andy