Powered By Blogger

dijous, 16 de març del 2023

25-26 de març : Sortida a les muntanyes de Prades

Hola a tothom,

Pel darrer cap de setmana del mes de març, pocs dies després que s'hagi iniciat la primavera, us porto una proposta que s'enmarca dins del que es coneix com Muntanyes de Prades, un espai natural que està en procés de convertir-se en un futur parc natural i que formen una combinació de serres i altiplans enlairats que es drecen entre el Camp de Tarragona, la Conca de Barberà i el Priorat. 

Prenent com a camp base el poblet de Farena farem un parell de sortides per conèixer el seu entorn. Aquest llogarret que pertany al municipi de Mont-ral se situa en una bella clotada al mig de la vall del riu Brugent, a 620 metres d'altitud. Destaca pel seu conjunt urbà de cases de pedra i els seus carrerons, presidit tot plegat per una menuda i bella esglesiola romànica.

Les rutes ideades inicialment són les següents :

Dissabte 25 de març

Entretinguda ruta circular que ens durà fins a Mont-ral per descobrir indrets com la cova de la Moneda o la roca Foradada de Mont-ral. Curiositat gastronòmica : a Mont-ral hi ha un forn famós a la zona per la seva varietat de madalenes. No dubteu que hi farem una visita per degustar-ne alguna. La seva web és : https://fornmontral.cat/ca/

Track de wikiloc : https://es.wikiloc.com/rutas-senderismo/montral-mas-del-verd-la-cadeneta-serra-de-la-embestida-portell-de-mariangela-font-de-rey-foradada-m-44223482

Diumenge 26 de març 

Itinerari que segueix el camí del Brugent tot passant per vells molins fins al nucli del Pinetell i des d'aquí recorre l'antic sender entre aquests dos llogarrets.

Track de wikiloc : https://es.wikiloc.com/rutas-senderismo/la-farena-i-el-pinetell-cami-del-brugent-i-cami-antic-de-la-farena-15944778

L'allotjament triat és la casa rural cal Martí amb capacitat per a 8-10 persones. Ara mateix ja som vuit persones amb el que tenim la casa ja plena. Si hi hagués algú que s'hi vulgués afegir els dos dies que m'ho comenti doncs hi han més opcions d'allotjament a pobles com Capafonts que està molt aprop.  Aquells de vosaltres que preferiu l'opció d'un dia també sereu benvinguts. Només m'heu de comunicar a quina ruta us voleu apuntar. Més detalls de menjars, horaris, etc. es donaran en el grup de whatsapp que es crearà a tal efecte amb els interessats.

Ens veiem aviat!

2 comentaris:

Andy ha dit...

Gracias por la propuesta, Jordi!
Tiene muy buena pinta!
Por eso, Dori y yo ya nos hemos apuntado!
Saludos,
Andy

Mònica Garcia ha dit...

Jordi!
Amb les teves descripcions, tan curosament boniques, els participants anem fent boca i restant els dies que queden per compartir una caminada més, de tantes altres.
Moltes gràcies!