Powered By Blogger

divendres, 27 de setembre del 2024

11-13 d'octubre : Racons del Berguedà

Bona tarda a tothom,

Al sud del Berguedà, ja limitant amb la comarca veïna del Solsonès, s'amaguen llogarrets deixats de la mà de Déu que mereixen ser descoberts. Parlem, entre d'altres nuclis, de Capolat, Taravil o Vilella que no arriben ni a formar un poble tal com i el coneixem, si nó més aviat són un conjunt de cases (algunes de turisme rural), presidides per una església. Apart d'albergar boscos on s'hi fan bolets, si mirem al nord, veurem unes cingleres ben altives. Estem parlant dels cingles de Taravil, la serra dels Tossals i el cingle de Malla, uns cingles que seran els protagonistes de les sortides d'aquests dos dies. Els recorreguts previstos són els següents:

Dissabte 12 : Serra dels Tossals

Un itinerari molt interessant que permetrà enfilar-nos a dos 100 cims de la comarca : el Roc de les Monges i el Tossal de Tresserra.

https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/2x100cims-el-tossal-dels-monjos-i-els-tossals-des-de-taravil-116773737

Diumenge 13 : Cingle de Malla

Recorregut gairebé circular per assolir un altre 100 cims de la FEEC, Sant Salvador, i gaudir d'unes bones panoràmiques.

https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/sant-salvador-100-cims-la-bofia-panta-de-lespunyola-cingles-de-mallalespunyola-145978816 

Com que les sortides independents, aquells de vosaltres que vulgueu venir només un dia, no hi haurà problema. Només heu de manifestar a quina de les dues us faria gràcia apuntar-vos. En els enllaços trobareu els desnivells i la distància a recórrer. Pels que voleu venir els dos dies estic mirant opcions, entre d'elles, cases de turisme rural. N'hi força per la zona però estan bastant plenes. N'hi ha una que està lliure per aquestes dates, al poblet de Montclar, però hauríem de ser uns vuit/deu per a que surti a compte. Us passo l'enllaç per a que li dongueu un cop d'ull: https://www.lescasesdecalcasas.com/las-casas-alojamiento-bergueda/cal-pere.html. Aquest cap de setmana trucaré per saber la disponibilitat real, no fos cas no estigués bé al web i confirmar les tarifes (diferents segons la temporada).

Animeu-vos a descobrir plegats el Berguedà més ferèstec i desconegut!

Jordi


 

1 comentari:

Andy ha dit...

Hola Jordi!
Gracias por la propuesta!
Dori y yo nos apuntamos al fin de semana completo.
Un abrazo!