Powered By Blogger

diumenge, 27 de març del 2022

2 d'abril : Via romana del Capsacosta

Bona tarda,

Després d'un bon parèntesi ja anava sent hora de tornar-nos a posar en marxa, no creieu? Aquest cop un proposo una interessant sortida 'històrica' per la vall de Bianya, a la comarca de la Garrotxa. El qualificatiu d'històrica ve del fet que seguirem una part del traçat de l'antiga via romana, anomenada per alguns estudiosos Via Annia, i que es podria considerar un ramal de la Via Augusta. Aquesta via partia, prop de Figueres, de la Via Augusta i seguia cap a Besalú, Castellfollit de la Roca i travessava la plana de Bianya, per enfilar-se pel Capsacosta i seguir cap a Camprodon i el coll d'Ares, des d'on baixava cap a Prats de Molló i seguia el curs del Tec fins a tornar a enllaçar amb la Via Augusta, prop del Voló.

Via del Capsacosta
Descripció del recorregut 

Sortirem del pas dels Traginers, prop del càmping Vall de Bianya i ascendirem per l'antic camí romà, on en alguns trams és ben visible l'empedrat original, fins a la collada de Capsacosta. Serà una bona pujada sostinguda on salvarem el desnivell més gran de la sortida, uns 500 metres i escaig. Després ens endinsarem a la serra de Malforat, vers l'est, tot caranejant, fins a la collada de la Barcadura. Allà encetarem el darrer tram de l'excursió, una bona baixada que ens menerà de nou al punt d'inici passant per l'ermita de Sant Martí del Clot.  

En total seran uns 15 quilòmetres i 800 metres de desnivell. Hora de sortida prevista de Barcelona, les 7:30h des de Fabra i Puig. Portar esmorzar i dinar.

Qui s'anima a seguir les passes de les legions romanes que venien de la Gàl.lia i anaven a Barcino?


2 comentaris:

Andy ha dit...

Gracias Jordi! 👍
En breve te diremos algo!
Bona nit! 🌛✨🤗😘

Andy ha dit...

Jordi,
gracias por la propuesta.
Dori y yo tenemos un compromiso y no podremos ir.
Lo siento!